PROIZVODNI PROGRAM I USLUGE

U proizvodnom programu najdužu tradiciju MN-FLEX ima u oblasti izrade savitljivih hidrauličnih cijevi za različite pritiske do 700 bar i prečnike i do 3"1/2", kao i industrijskih crijeva za niske i srednje priitiske znatno većih prečnika, i različitim priključcima, zavisno od namjene.
Osim toga u ponudi su i savitljive rebraste inox cijevi za povišene temperature i agresivne medije, kao i krute cijevi koje po želji i potrebama kupaca savijamo, a uz njih isporučujemo i širok izbor redukcija i adaptera, L i T komada sa navrtkama i usječnim prstenovima (ermeto spojevi).

IZRADA SAVITLJIVIH I KRUTIH CIJEVI

Izrada savitljivih gumenih cijevi

Kvalitet savitljivih hidrauličnih cijevi garantuju crijeva i priključci renomiranih proizvođača koje MN-FLEX koristi u izradi svojih proizvoda. Kontinuirano praćenje napretka i svjetskih trendova u proizvodnji crijeva i profila uvlaka na priključcima obezbjeđuje stalno unapređenje kvaliteta i prednost nad konkurencijom u smislu izdržljivosti i trajnosti, pa za svoje proizvode MN-FLEX garantuje kvalitet i trajnost.Hidraulična crijeva armirana jednostrukim ili dvostrukim pletenim žičanim ojačanjem i crijeva armirana sa četiri ili šest spiralniih žičanih ojačanja za veoma visoke pritiske, kao i crijeva za naftu i naftne derivate armirana tekstilnim opletom, sa ili bez vanjske žičane zaštite za niske pritiske namijenjena za ugradnju u različite hidraulične sisteme ili za dovod goriva.
Crijeva posebne namjene, usisno-potisna crijeva za ulje, crijeva za abrazivne ili hemijski agresivne materijale, prehranu, plinove, paru isl., izobarična crijeva kao i crijeva za bušaće garniture u naftnoj industriji takođe su dio ponude.

Izrada savitljivih inox cijevi

Jednako kvalitetno MN-FLEX je pokrio oblast izrade savitljivih rebrastih cijevi od nehrđajuđeg čelika opletenih sa 1 ili 2 opleta od inox žice i sa zavarenim priključcima od legiranog ugljeničnog ili nehrđajućeg čelika, čija je namjena za povišene temperature ili agresivne medije. U ponudi su cijevi prečnika od 6mm do 100mm koje uvijek imamo na stanju, a na zahtjev kupaca obezbjeđujemo i veće prečnike.

Izrada krutih cijevi

Precizne bešavne hidraulične čelične cijevi prema standardu EN 10305-4 od fi6mm do fi42mm, za pritiske i do 400bar, u dužinama 6m, ili sječene i savijene prema potrebama kupaca, uz širok izbor redukcija i adaptera, L i T komada sa navrtkama i usječnim prstenovima (ermeto spojevi). Uz ove cijevi isporučujemo jednostruke ili dvostruke polipropilena sa ili bez čeličnog ojačanja u skladu sa standardom DIN 3015.

REMONT I IZRADA CILINDARA

Cijevi

Hladno vučene čelične hidraulične honovane cijevi za remont i izradu hidrauličnih i pneumatskih cilindara iznutra hromirane slojem hroma od 10-30 mikrona unutrašnjeg prečnika od Ø 30 mm do Ø 300 mm.

Klipnjače

Hromirane klipnjače za remont i izradu hidrauličnih ili pneumatskih cilindara, zaštićene slojem hroma od 10 do 30 mikrona, dimenzija od Ø 10 mm do Ø 100 mm.
U ponudi su i klipnjače za specijalne namjene (Inox, Nikrom, kaljene i dvostruko hromirane).

Pribor

Glavčine (ležajevi-"lageri"), klipovi, uške i dna (zatvarači-čepovi) cilindara, namijenjena remontu i izradi novih cilindara, različitih dimenzija, od vrlo kvalitetnih materijala.

Zaptivači

MN-FLEX u ponudi ima standardne brizgane zaptivače renomiranih proizvođača ili strugane zaptivače vlastite izrade od najkvalitetnijih materijala (NBR, EPDM, H-PU, VITON, SILIKON, TEFLON, TEFLON SA DODACIMA GRAFITA, STAKLA ILI BRONZE, POLIACETAL-POM, PA), namijenjene za rezervne dijelove, remont ili izradu novih pneumatskih ili hidrauličnih cilindara. MN-FLEX izrađuje zaptivače do fi 520mm na mašini koja uz gonjene alate omogućava izradu najkomplikovanijih oblika.

Pogledajte katalog

MAŠINE

MN-FLEX u ponudi ima projektovanje i izradu hidrauličnih agregata namijenjenih za ugradnju u različite mašine (prese u metalnoj, drvnoj i prehrambenoj industriji, cjepače...) ili za njihovo ispitivanje isl.

IZRADA ZAPTIVAČA

MN-FLEX u ponudi ima standardne brizgane zaptivače renomiranih proizvođača ili strugane zaptivače vlastite izrade od najkvalitetnijih materijala (NBR, EPDM, H-PU, VITON, SILIKON, TEFLON, TEFLON SA DODACIMA GRAFITA, STAKLA ILI BRONZE, POLIACETAL-POM, PA), namijenjene za rezervne dijelove, remont ili izradu novih pneumatskih ili hidrauličnih cilindara. MN-FLEX izrađuje zaptivače do fi 520mm na mašini koja uz gonjene alate omogućava izradu najkomplikovanijih oblika.

Pogledajte katalog

OBRADA METALA

MN-FLEX raspolaže raznovrsnim, novim, visokoproduktivnim i preciznim CNC mašinama i alatima za obradu metala po crtežu naručioca, uz vrlo visoku kontrolu kvaliteta koja garantuje preciznu izradu i ispunjavanje rokova isporuke. Posjedujemo i univerzalne mašine za pojedinačnu, hitnu izradu dijelova po zahtjevu kupca, a pružamo i bravarsko varilačke usluge.

OBRADA TERMOPLASTIČNIH MATERIJALA

Na visokoproduktivnoj, novoj i veoma preciznoj CNC mašini SML500, uz podršku gonjenih alata, pružamo usluge izrade najkomplikovanijih dijelova od termoplastičnih materijala do prečnika fi520mm. Na raspolaganju je i širok izbor materijala (PA-6, POM-C, PP, PTFE, PEEK, PE-1000 i drugi.